zaterdag 9 februari 2008

FW: PAGES


PAGES

9 februari t/m 2 maart 2008

De afgelopen jaren werden verschillende internationale tentoonstellingen en standaardwerken aan het fotoboek gewijd. Daar waar deze grip probeerden te krijgen op de historie van deze presentatievorm en de canon hiervan in kaart trachten te brengen, onderzoekt de tentoonstelling PAGES hoe jonge fotografen in Nederland zich op dit moment tot dit medium verhouden.

In PAGES wordt een selectie van een vijftigtal boeken getoond die geselecteerd werden op basis van inhoud, representatie, vormgeving en hun belang voor de hedendaagse fotografie. Zo divers en eigenzinnig als het werk van de fotografen, zo rijk zijn de vormen waarin de boeken verschijnen. Van persoonlijke beeldverhalen, documentaire projecten en conceptuele onderzoeken tot publicities die uitnodigen tot interactie. Ze hebben een bijzondere fotografische kwaliteit en attitude gemeen die wordt versterkt door een uitgesproken vormgeving en lay-out.
Naast publicaties worden tevens een aantal fotomagazines gepresenteerd die als belangrijk platform fungeren voor hedendaagse fotografie.

De presentatie heeft als doel een beeld te geven van de rijkdom en diversiteit van recent gepubliceerde fotoboeken en fotomagazines. Tegelijkertijd biedt het een actueel overzicht van een nieuwe generatie Nederlandse fotografen.

PAGES is een initatief van Claudia Kussel, assistant-curator bij het Nederlands Fotomuseum, en Fw:, Nederlands platform voor fotografie. Fw: organiseert tentoonstellingen, lezingen en presentaties en publiceert het Fw:magazine. Het platform bestaat uit Karin Krijgsman, Dieuwertje Komen, Petra Stavast en Hans Gremmen.

Ter gelegenheid van de tentoonstellingen wordt het nieuwe nummer van Fw:magazine gelanceerd.