zondag 4 mei 2008

UITNODIGING 'ONE WEEKEND SHOW'

‘ONE WEEKEND SHOW’

Fotografenplatvorm Fw: biedt in een serie weekendpresentaties 4 fotografen een podium om hun werk te presenteren in de context van het werk van een tijd- of vak genoot. Fw: vraagt alle geselecteerde fotografen iemand uit te nodigen die hen inspireert.Vervolgens gaan zij in de presentatieruimte van Het Wilde Weten gedurende een weekend de visuele dialoog aan met elkaar. Het eerste weekend wordt afgesloten met een presentatie op zondag 11 mei 2008 om 15 uur.

Fw: nodigt in deze eerste presentatie Ringel goslinga uit. Hij gaat de dialoog aan met Erik van der Weijde.

Ringel Goslinga
FAMILY TREE

Family Tree is in de oorsprong een zelfonderzoek en bestaat uit een opgedeelde serie zwart-wit portretten van mensen uit de directe omgeving van Ringel (wie is zijn vader, wie is zijn moeder en wie is hij zelf). Aan de hand van de foto’s in combinatie met de aangebrachte structuren is zijn genetische en sociale herkomst af te leiden. Je zou kunnen zeggen dat Family Tree een autobiografie binnen de mogelijkheden van de fotografie is.

Erik van der Weijde
THIS IS NOT MY SON

In de fotoserie this is not my son bevraagt Erik van der Weijde zijn positie als fotograaf, vader en fotograferende vader. Van der Weijde onderzoekt de betekenis van zijn foto’s door deze binnen een nieuwe context te presenteren.


Het Wilde Weten
Robert Fruinstraat 35
3021 XB Rotterdam

T. +31(0)10 476 816 2
E. info@hetwildeweten.com
W. www.hetwildeweten.com
www.fw-magazine.nl

met dank aan: dienst kunst en cultuur, gemeente Rotterdam (LOGO)