woensdag 29 april 2009

Dutch Armed Forces Commander

Date: April 29th, 2009
Name: Peter van Uhm
Location: Den Haag
Street: Plein
Profession: Dutch Armed Forces Commander
For: NRC Weekblad

zondag 26 april 2009

ART BOOKS/REMAIN IN LIGHT


ART BOOKS IN LIGHT

In de voorruimte van W139 vindt de manifestatie ART BOOKS IN LIGHT plaats. Dit is een samenwerking van Valiz met W139 waarin kunstboeken van diverse kleinere, onafhankelijke uitgevers in Nederland en België centraal staan. De tijdelijke boekwinkel annex tentoonstelling wil de zichtbaarheid van autonome kunstuitgevers vergroten. De boeken van een kleine twintig verschillende uitgevers in Nederland en België worden gepresenteerd in een interieur ontworpen door Bert Paulich. De deelnemende uitgevers zijn: 99publishers, 1001 Uitgeverij, Architectura & Natura, Basalt/Willem van Zoetendaal, BIS Publishers, De Buitenkant, Johan Deumens, Episode, Fw: (met o.a. FAMILY TREE in de selectie), KesselsKramer Publishing, Mer, Onomatopee, Roma Publications, TAB, V2_Publishing, Valiz, Voetnoot, Van Waveren.


Gelijktijdig is in de achterruimte van W139 de tentoonstelling REMAIN IN LIGHT te zien. ‘Remain in Light’ is een keuze uit de collecties van de verzamelaars van het W139 verzamelaarsprogramma ‘BINNEN HANDBEREIK’. De verzamelaarscursus is een idee uit 2004 van de W139-bestuursleden Matthijs de Bruijne en Rudy Luyters. Wouters en Sprey ontwierpen een tentoonstelling als een ikonostase; alle werken worden omgeven door getekende gouden lijsten die uiteindelijk de gehele achterzaal van W139 vullen, bovendien wordt alle informatie over de kunstwerken door de ontwerpers met de hand op de muren geschreven.


Met werk van: Mari Andriessen, Rachid Ben Ali, Gerrit Benner, Peter Berger, Morgan Betz, Marc Bijl, Anna Bjerger, Merijn Bolink, J. Borges, Louise Bourgeois, Nik Christinsen, Jan de Cock, Martha Colburn, Darosa, Anno Dijkstra, Justin Hibbs, Folkert de Jong, Ryan Gander, Florian Göttke, Anton Heyboer, Oswaldo Imperiale, Tilman Kaiser, Eva-Fiore Kovacovsky, H. Kamerling Onnes, Eppo van der Kleijn, Marijn van Kreij, Bart van der Leck, Sol Lewitt, Erik van Lieshout, David Lindberg, Rik Meijers, Metahaven, Chris Ofili, Saskia Olde Wolbers, Claes Oldenburg, Orson & Bodil, Piet Ouborg, Jacqueline Peeters, Eva Raeder, Ricardo Regazzoni, Sonia Rijnhout, Rita Rubas, Rob Scholte, Peter Struijcken, Victor Vasarely, Roy Villevoye, Michael Wesely & Kalle Laar, Thomas Zipp, Ina van Zijl en Ronald Zuurmond


Beide tentoonstellingen zijn te zien van 25 april t/m 24 mei.

W 139

Warmoesstraat 139
1012 JB Amsterdam,
tel: +31206229434

maandag 20 april 2009

FLORIS HOVERS

Floris Hovers is in 1976 geboren in Raamsdonksveer en studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. Het thema Industrieel Handwerk loopt als een rode draad door zijn werk, waarin hij zoekt naar evenwicht tussen mens en machine, naar wat was en is. Zijn kernactiviteit is het ontwerpen van meubels waarnaast steeds meer andere soorten producten ontstaan. Vorig jaar presenteerde hij zijn collectie ArcheToys. Met eenvoudige industrieel vervaardigde metalen onderdelen stelt Hovers zijn ArcheToys, archetypes van herkenbare voertuigen, samen.

Het Nederlandse designplatvorm Tuttobene presenteert op de Salone del Mobile in Milaan (22 t/m 27 april) een select gezelschap van talentvolle ontwerpers. Van de achttien ontwerpen, die in het teken van duurzaam design staan, wordt van Floris Hovers de ‘stoel uit één plank’ gepresenteerd.

vrijdag 17 april 2009

AMSTERDAM 44

Date: April 10th, 2009
Name: Gijsje - Maternity Assistant
Location: Amsterdam (Westerpark)
Street: Frederik Hendrikplantsoen
Origin: NL

dinsdag 14 april 2009

CITY PEOPLE III

City People, part three in an ongoing series.
Contains 23 portraits printed with a HP Laserjet 5000N.

Title; City People III/ Design; Hans Gremmen/ Dimensions; 210x297 mm/ Lettertype; Mercury Medium by Radim Pesko/ Pages; 40/ Paper; Biotop (80 grams).

zaterdag 11 april 2009

AARTSBISSCHOP EIJK


NRC Weekblad verschijnt vanaf 11 april iedere zaterdag bij NRC Handelsblad en wordt in een extra hoge oplage verspreid. Vandaag een interview met de relatief nieuwe aartsbisschop van Nederland, mgr. Eijk, omdat het Pasen is. Het beeld is aangeleverd door Ringel Goslinga.


NRC Weekblad verschijnt op groot magazine formaat, met een omvang van 48 pagina’s en komt in de plaats van het maandblad M en de bijlage Zaterdag &cetera. In het nieuwe magazine is ruimte voor eigen onderzoeksverhalen en reportages van verrassende plekken, met een heldere opmaak en vorm en met een grote rol voor fotografie.

dinsdag 7 april 2009

AMSTERDAM 43

Date: April 2nd, 2009
Name: Rogier
Location: Amsterdam (Bos en Lommer)
Street: Hoofdweg
Origin: NL

Rogier in 't Hout (1971) studeerde in 1996 af aan de Toneelschool Amsterdam. Na rollen bij o.a. RO Theater en Toneelgroep Amsterdam speelde hij vanaf 2001 in een groot aantal voorstellingen van het Noord Nederlands Toneel. In zijn laatste productie aldaar speelde hij de rol van Macbeth in de gelijknamige productie (2006). Verder was hij te zien bij Toneelgroep Oostpool Allen af (2005) en werkte verder als free lancer voor bijvoorbeeld Heksen van Roald Dahl bij t Bos Theaterproducties en momenteel in Hol van Toneelgroep Bloody Mary met Lies Visschedijk (2008). Vanaf 2005 vormt In ’t Hout samen met Juda Goslinga, Don Duyns, Pieter Smit, Reint van den Brink, Jan Pieter Koch en Dick van den Toorn de vaste kern van tg. Casco.

Nu te zien in: Blackface (Orkater), landelijke tournee 6 maart t/m 30 mei 2009. Blackface vertelt het liefdesverhaal van een arme donkere jongen en een rijk blank meisje. Hun romance is vanaf het eerste moment grenzeloos en allesomvattend maar wordt door de buitenwereld veroordeeld. Van Vincent van Warmerdam en Michel Sluysmans. Met Porgy Franssen, Lies Visschedijk, Mike Libanon, Maud Dolsma e.v.a.

maandag 6 april 2009

COUSIN

Date: April 2nd, 2009
Name: Juda
Location: Amsterdam (Bos en Lommer)
Street: Lanseloetstraat
Origin: NL

Juda Goslinga ( 1971 ) is in 1998 afgestudeerd aan de theaterschool in Amsterdam. Heeft zijn studie kleinkunst gecombineerd met de toneelschool aldaar. Na zijn studie heeft hij als freelancer bij veel verschillende gezelschappen gewerkt waaronder: Nes- Theaters (Carina Molier), Growing up in Public ( Don Duijns), Het Zuidelijk Toneel (Sanne van Rijn), Huis aan de Amstel (Lotte van de Berg), Nieuw West ( Marien Jongewaard). Naast acteur/ theatermaker is hij zanger en producent van tg CASCO.

Voor televisie heeft hij sinds 1995 veel verschillende rollen gespeeld waaronder de Telefilm “Ochtendzwemmers” (Nicole van Kilsdonk), de SIRE-spot “Kort lontje“ en de korte film Raak. Deze film kreeg tijdens het filmfestival in Berlijn de gouden beer voor beste korte film 2006.

Als muzikant heeft hij samen met Reint van den Brink het duo “J.R.” opgericht die uitgebreid kan worden met hun “Lazy Batteries”. Ze spelen materiaal van Brel tot Stones en veel repertoire van eigen hand en bodem.

vrijdag 3 april 2009

FATHER AND DAUGHTER

Date: March 24th, 2009
Name: Meral and Aliihsan
Location: Amsterdam (Bos en Lommer)
Street: Buskenblaserstraat
Origin: Turkey

donderdag 2 april 2009

AMSTERDAM 42

Date: March 24th, 2009
Name: Aliihsan
Location: Amsterdam (Bos en Lommer)
Street: Buskenblaserstraat
Origin: Turkey

woensdag 1 april 2009

ARCHBISHOP

Date: March 31st, 2009
Name: Wim Eijk
Location: Utrecht
Street: Maliebaan
Profession: Archbishop
For: NRC Weekblad

AMSTERDAM 41

Date: March 24th, 2009
Name: Meral
Location: Amsterdam (Bos en Lommer)
Street: Buskenblaserstraat
Origin: Turkey

In 2004 richtte Meral Polat met Reint van den Brink (blog 17 maart 2009) een Turks- Nederlandstalig duo op. Samen met de Italiaanse inbreng van Beppe Costa, de folk- invloeden van Remco Sietsema en het stuwende contrabasgeluid van Michael von Villiez zijn zij sinds 2006 "Merals Harem".

http://www.myspace.com/meralsharem